
2024-es évben további termelőkkel bővült a Parasztreggeli.hu – ismerd meg őket!
ATTILA HENTESMESTER
„A jó füstöltáru titka a magvetésnél kezdődik…”
Édesapámnak köszönhetően ismertem és szerettem meg a hentes szakmát, s tanultam meg a sváb receptúrák fortélyait. Már 6 éves koromban segédkeztem a disznóvágásokon, így korán ellestem a hentes szakma minden csínját-bínját. Majd miután végeztem az iskolával elindítottam vállalkozásomat.
A disznótartástól kezdve, a füstölésen át egészen a húsok tárolásáig mindent a család tart kézben. Így garantált az igazi hartai minőség, melynek alapja sváb dédapáink receptje és a prémium hús ötvözete. Antibiotikumot és génmódosított takarmányt nem használok, a sertéseket kizárólag a saját magam által megtermelt gabonával és terményekkel látom el. Úgy vélem minden apró részletre érdemes odafigyelni, ezért a füstölt áruhoz használt alapanyagokat, mint az őrölt paprikát, fokhagymát és azoknak a minőségét a családi gazdaság biztosítja. Míg én a finom falatokon dolgozom, addig kedves feleségem Brigi az, aki organizáltságával adminisztrációs, ügyfél- és rendeléskezelési folyamatokat is kézben tartja. Csapatunk hamarosan bővül, ugyanis 3 porontyunk már most hasonló érdeklődést mutatnak az ízes finomságaink iránt. A Parasztreggeli.hu segíthet olyan húsimádókhoz is eljuttatni termékeimet, akik a piac helyett, inkább otthonról élveznék a mennyei kolbász vagy friss, ropogós tepertő igazán különleges ízkavalkádját.
EDIT ÉS ÁRON
Edit és Áron 7 évvel ezelőtt gyökeresen megváltoztatták életüket. A fővárosi létet hátrahagyva, Kulcs külterületén találták meg számításaikat, mely Budapesttől 60 km-re fekszik. Kisebb erdő, szántóföldek és legelők környékezik. A több, mint 3 hektárnyi területen kecskék, tehenek és tyúkok élnek boldogan. Igyekeznek ökológiai szemléletben gazdálkodni, így az állatok tartása, takarmányozása és a sajtkészítés technikája mesterséges anyagoktól mentes. Hét éve gazdálkodnak és élnek ezen a területen, boldog tyúkok tojását és prémium minőségű tejtermékeket igyekszenek legjobb tudásuk szerint előállítani és értékesíteni. Állataik több hektáros legelőn töltik a napjaikat így a legteljesebb tejet tudják adni, a fejés zárt rendszeren keresztül működik így teljesen higiénikus. A sajtok semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot nem tartalmaznak, minden tejtermék pasztörizált tejből készül, a sajtok fűszereit főként a konyhakertben termesztik.
Kínálatunkban megtalálható, az érlelt gouda sajt, mely érési ideje 1-1,5 hónap és a félkemény, fűszerekkel ízesített házi sajtok. Céljuk egy teljesen zárt ökológiai körforgás megvalósítása.
SÁNDOR ÉS GERGŐ
A Kövesdi család háztáji, vegyszermentes kertjében termelt zöldségek beváltják a hozzájuk fűzött ígéreteket! Sándor és Gergő ízes terményeinek kulcsa nem más, mint a több évtizedes mezőgazdasági múlt, rengeteg megszerzett tapasztalat és a növények iránti szeretet egyvelege.
NIKOLETT ÉS VIKTOR
2011-ben induló családi méhészeti vállalkozásukat újragondolva, mára már több tevékenységet is felölel. Ide tartozik a fürjészet is, ahol állományukat saját maguk keltetik és nevelik fel. A tojásokat feldolgozva készítik, különböző ízesítésben, melyeket bükkfán füstölnek. Fontosnak tartják, hogy kezeik közül kizárólag magas minőségű, prémium termékeket adjanak ki – elegáns külsővel ötvözve.